artikel

Video: Hoe kun je als organisatie spelend veranderen?

Verandermanagement

Generieke veranderplannen hebben hun langste tijd gehad. Vraagstukken waar organisaties mee in aanraking komen vragen om een andere aanpak. Snelheid maken, innoveren, leren en uitproberen zijn doorslaggevende kenmerken om met je klant en omgeving mee te kunnen bewegen. Maar hoe geef je leiding en richting aan dit soort processen?

Video: Hoe kun je als organisatie spelend veranderen?

In zijn laatste boek ‘Veranderen als samenspel‘ presenteert hoogleraar Jaap Boonstra hiervoor een spelmodel voor verandering. Door meervoudig te leren kijken, speldynamiek te benutten en bijvoorbeeld met een spelambitie te werken. Over deze nieuwe manier van kijken naar veranderen gingen Jaap Boonstra en Tjip de Jong in gesprek in Tjipcast 022.

Reageer op dit artikel