artikel

ICT-kostenbeheersing: van kaasschaaf naar chirurgijnmes

Zorgmanagement

Na vijf jaar van zorgeloos investeren in de ICT was aan het begin van dit millennium een tijdperk van kostenbeheersing aangebroken. Harde saneringen vonden en vinden nog steeds plaats; saneringen die niet altijd voldoende op impact worden onderzocht. Door deze bezuinigingsacties ontstaan soms onbeheersbare bedrijfsrisico’s. In dit artikel staan we stil bij de wijze waarop men effectiever en in betere samenhang met de bedrijfsrisico’s de ICT-kosten kan reduceren: door toepassing van het subtiele chirurgijnmes (plaatselijke benadering) in plaats van de kaasschaaf (integrale benadering). Hierbij geven wij antwoord op de vraag hoe u het juiste kosteninzicht verkrijgt en hoe u bepaalt waar u de efficiëntie kunt verbeteren.

Reageer op dit artikel