artikel

Risicomanagement: de praktijk in Nederland

Zorgmanagement

Eind 2004 heeft PricewaterhouseCoopers in samenwerking met de postdoctorale controllersopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen het initiatief genomen tot het uitvoeren van een onderzoek naar de praktijk van het risicomanagement in Nederland. Het doel van het onderzoek was om de ontwikkelingen op het terrein van risicomanagement nader in kaart te brengen. De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek worden in dit artikel gepresenteerd. Een belangrijke conclusie is dat risicomanagement in toenemende mate de aandacht van het management krijgt. Door middel van een enquête onder leden van het Controllers Instituut is een groot aantal organisaties ondervraagd naar de wijze waarop zij invulling geven aan risicomanagement. Het gaat daarbij om concrete keuzes, zoals de frequentie van risicoanalyses, het gebruik van methodieken en hulpmiddelen en de betrokkenheid van diverse functionarissen.

Reageer op dit artikel