artikel

De autoriteit: Willeke Stadtman, voorzitter OsiraGroep

Zorgmanagement

ARTIKEL – In november 2008 stuurde een aantal zorgbestuurders het manifest ‘Waardige zorg Nederland’ de wereld in, waarin ze hun zorg uitspraken over de ‘sluimerende teloorgang’ van de AWBZ-zorg. Willeke Stadtman (bestuursvoorzitter van zorginstelling OsiraGroep, een organisatie voor zorg aan ouderen en mensen met een lichamelijke handicap) was een van de initiatiefnemers en auteur van het manifest en ontpopt zich in het interview dat Zorgmarkt met haar had tot een warm pleitbezorgster van de terugkeer van waardige zorg. ‘We hebben in Nederland een traditie van solidariteit die we niet zo maar overboord moeten gooien’. Begin maart zullen de ondertekenaars van het manifest met een uitgewerkt voorstel komen over de toekomst van de zorg.
(Zorgmarkt nr. 1/2-2009)

Reageer op dit artikel