artikel

Financial in de zorg, een professionele duizendpoot

Zorgmanagement

ONDERZOEK – Het rapport Financial in de zorg, een professionele duizendpoot is het resultaat van een wetenschappelijk onderzoek naar de mate van betrokkenheid (involvement) en de effectiviteit van de controller/financial in de gezondheidszorg. Hierbij worden de betrokkenheid en effectiviteit van de financial afhankelijk gesteld van de persoonlijke karaktereigenschappen en vaardigheden of competenties van de controllers in de zorgsector. De onderzoekers richtten zich onder meer op de volgende vragen: Over welke persoonlijke karaktereigenschappen moet een financial beschikken om zijn functie goed te kunnen vervullen? Welke competenties en vaardigheden van een financial zijn van belang om effectief te kunnen werken? Wat zijn belangrijke kansen en bedreigingen voor de functie van financial?
Het onderzoek doet een uitspraak over de mate van betrokkenheid en effectiviteit van de financial binnen de zorgsector. De rol van de financial in de zorg is wezenlijk anders dan die van financials in andere sectoren, zo stelt het rapport. Verder zoomt het rapport in op de ontwikkelingen in het zorglandschap en wat dit betekent voor de toekomstige rol van de financials in de zorg.

 

Reageer op dit artikel