artikel

De autoriteit: Johan van Praet, bestuurder AveleijnSDT

Zorgmanagement

Na verschillende leidinggevende functies in de verslavingszorg, de revalidatiezorg en bij een academisch ziekenhuis werd Johan van Praet, bestuurder van Woonzorg Twente (een voorloper van AveleijnSDT), een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Van Praet trof een zieltogende organisatie aan met een omzet van 13 miljoen euro en een negatief vermogen van anderhalf miljoen euro. In 7 jaar tijd boog Van Praet het verlies om naar 18,5 miljoen euro positief eigen vermogen, onder andere door het ziekteverzuim in de organisatie fors terug te dringen, maar vooral door positieve energie en zelfvertrouwen in de instelling terug te brengen. De omzet is nu 66 miljoen euro. De reden van het succes? Focussen op wat je wilt bereiken.
(Zorgmarkt nr. 5-2009)

Reageer op dit artikel