artikel

Cathy van Beek: ‘Door de marktwerking is meer risico ontstaan’

Zorgmanagement

De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) moet als marktmeester in de zorg garant staan voor goed werkende zorgmarkten en de bescherming van de belangen van consumenten. Bij een faillissement van zorginstellingen intervenieert de zorgautoriteit alleen om de cruciale zorg in de regio zeker te stellen. Invoering van een Early Warning Systeem, waarschijnlijk vanaf 2011, verplicht zorginstellingen om de NZa vroegtijdig te informeren over financiële problemen, die de continuïteit van de zorg bedreigen. Bij verzuim, en gebrek aan goede interne controle, wil de minister bestuurders en toezichthouders persoonlijk voor een fiasco aansprakelijk stellen. Een interview met Cathy van Beek, lid van de raad van bestuur en plaatsvervangend voorzitter van de NZa.
(Zorgmarkt 2010-nr. 4)

Reageer op dit artikel