artikel

Multiculturele ouderenzorg – Themanummer 2025 (juni 2008)

Zorgmanagement

Het magazine 2025 – opinieblad voor beslissers in de ouderenzorg – is op 1 januari 2010 opgeheven. Alle nummers vanaf november 2007 worden op de site van Zorgmarkt gezet. Nummer 3 uit 2008 heeft als thema ‘multiculturele ouderenzorg’.

In dit nummer (2008-nr. 3) van magazine 2025 o.a.
– Dubbelinterview: Tweede Kamerlid Fatma Koșer Kaya (D66) en Ids Thepass, voorzitter van de raad van bestuur van Laurens wonen, diensten, zorg, geven hun mening over de multiculturele ouderenzorg.
– Multiculturele ouderenzorg: rijkdom of armoede? Freddy May en Yvonne Heygele, van het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten, zeggen in hun essay dat het van belang is om de cliënten te benaderen als individuele personen en niet als vertegenwoordigers van een cultuur.
– De Overstap: Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland, zegt dat wijkverpleging beter én goedkoper is met zelfsturende teams van zorgprofessionals.
– Column: Rob Scheerder verlangt terug naar de inserviceopleiding.
– Reportage: Multiculturele ouderenzorg gaat niet vanzelf. De praktijk van de multiculturele ouderenzorg bij Woonzorgcentra Haaglanden.
– Open Podium: Grethe van Geffen, directeur van Seba Cultuurmanagement, wijst de weg naar succesvol diversiteitsmanagement.
– Bouwen voor migranten: Yvonne Witter, adviseur bij Aedes-Actiz kenniscentrum Wonen-Zorg, en Wilbert de Haan, senior adviseur/interimmanager bij Bestuur & Management Consultants, gaan op zoek naar de woonwensen van migranten.
– Steunpunten in Turkije en Marokko: Hoe Agis de zorg organiseert voor zijn verzekerden in het buitenland.

Reageer op dit artikel