artikel

KinderThuisZorg: voor het zieke kind

Zorgmanagement

Het overkwam ambulanceverpleegkundige Jacqueline Kasten maar al te vaak als ze een ziek kind na ziekenhuisverblijf naar huis begeleidde, dat ze de ouders zichzelf de vraag hoorde stellen: ‘En nu?’. Zulke ouders moeten dag en nacht beschikbaar zijn om voor hun ernstig zieke kind te zorgen, wat een enorme weerslag heeft op het hele gezin. ‘Ouders van kinderen die langdurige intensieve zorg nodig hebben, hebben behoefte aan zorgvormen waarbij ze tijdelijk of incidenteel de taken rondom het zieke kind kunnen overdragen aan professionele zorgverleners’, zegt Kasten. ‘En omdat ik zag dat op dit gebied nauwelijks iets bestond, besloot ik die ouders zelf maar te helpen. Van huis uit heb ik behoorlijk wat ondernemersgeest meegekregen en mijn man en ik zijn gewoon vanuit de zolderkamer aan de slag gegaan met de opzet van een ontzorgpakket.’
(Zorgmarkt 2010-nr. 11)

 

Reageer op dit artikel