artikel

Redactioneel: Er was eens …

Zorgmanagement

Er was eens een stad met een flink aantal bakkerijen, die verschillende soorten brood verkochten. De bakkerijen kochten graan van boeren uit de omtrek, en betaalden een vaste prijs per zak graan, die wel verschilde per soort graan. De brood- en graanprijzen werden jaarlijks door het stadsbestuur vastgesteld. Iedere bakkerij had een vaste groep boeren die aan de bakkerij leverden. Deze boeren werkten vaak samen naar soorten graan die ze verbouwden, en soms waren ze verenigd in een soort coöperatie. Er was zelfs een enkele bakkerij, die boeren in dienst had. Lees het sprookje (?) van Anne Jonkman (ondernemer en consultant in de zorg, o.a. bij De Praktijk en lid van de redactie van Zorgmarkt) helemaal.
(Zorgmarkt 2011-nr. 1-2)

Reageer op dit artikel