artikel

Van zorginstelling naar gezondheidscentrum

Zorgmanagement

Verhoog de btw op ongezonde levensmiddelen, beloon zorgverleners voor gezondheidswinst, geef zorgverzekeraars extra geld als ze preventieprogramma’s stimuleren. Dat stelde Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie aan de Universiteit van Maastricht, voor tijdens de Zorgmarkt Academy over preventie op donderdagmiddag 10 februari 2011. Nu werkt het volgens hem precies andersom: ‘Elke nieuwe diabetespatiënt wordt met gejuich ontvangen door de zorgverzekeraar, want dat levert juist geld op’. Marjolein Verstappen, bestuurder van Agis Zorgverzekeraars, reageerde hier fel op. ‘Wij zijn helemaal niet blij met elke nieuwe diabetespatiënt. Een van de redenen dat we met Achmea gaan fuseren is dat we op elke verzekerde 30 euro toeleggen!’ Lees hier het verslag van een boeiende middag.

Reageer op dit artikel