artikel

Thuiszorgaanbieders ontkomen aan NMa-boete

Zorgmanagement

Vier thuiszorginstellingen in Midden-Brabant lijken te zijn ontsnapt aan een boete van de NMa vanwege een overtreding van het kartelverbod. Hoewel de thuiszorginstellingen ogenschijnlijk de markt onderling hadden verdeeld, is de NMa niet van plan daarvoor een boete op te leggen. De NMa wil in plaats van een boete de toezegging van de thuiszorginstellingen dat zij de Mededingingswet niet meer zullen overtreden en een toezeggingsbesluit accepteren. Feiten De vier thuiszorginstellingen hadden (via afzonderlijke overeenkomsten) afgesproken om bepaalde (potentiële) thuiszorgcliënten (op basis van hun woonlocatie) onderling toe te wijzen aan een van de drie thuiszorginstellingen. Wanneer een cliënt zich toch bij een andere thuiszorginstelling zou melden, zou deze worden doorverwezen naar de thuiszorginstelling aan wie die cliënt conform de afspraak was toegewezen.

Reageer op dit artikel