artikel

IZZ doet meer dan alleen verzekeren

Zorgmanagement

Veel partijen hebben er belang bij dat de zorgconsumptie daalt: de maatschappij, de mensen die ziek zijn of risico lopen ziek te worden, werkgevers en niet in de laatste plaats de zorgverzekeraars. Als collectieve zorgverzekeraar voor de zorgsector doet IZZ er alles aan medewerkers fit en gezond te houden. De organisatie verzamelt de kennis op dit gebied. Kennis die IZZ graag wil delen. Vandaar dat Stichting IZZ een samenwerkingsverband aangaat met Zorgmarkt.

Medewerkers in de zorgsector maken meer dan gemiddeld gebruik van bepaalde zorgsoorten, waaronder fysiotherapie en psychische zorg. Dat is enerzijds misschien verklaarbaar, want de fysieke en psychische belasting is hoog. Maar anderzijds kan er ook iets aan worden veranderd, want de onderlinge verschillen tussen deelsectoren en instellingen zijn groot. ‘Sommige instellingen doen kennelijk iets goed, waar anderen kansen laten liggen. Wij zien het als onze taak om die kennis te delen, best practices breder bekend te maken en er mede voor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot methodieken die helpen om medewerkers vitaler te houden of maken. We verwachten dat deze werkwijze ook een positieve invloed heeft op de inzetbaarheid van medewerkers in de zorg’, zegt Dominique Vijverberg, directeur van IZZ, in het komende nummer van Zorgmarkt (2011-nr. 10).
De samenwerking met Zorgmarkt start per 1 oktober 2011.
Lees hier het hele interview met Dominique Vijverberg.

Reageer op dit artikel