artikel

Opleiding Compliance Officer in de Zorg

Zorgmanagement

Dirkzwager gaat samen met het Nederlands Compliance Instituut de Leergang Compliance Officer in de Zorg opzetten. De nieuwe opleiding gaat de compliance officers inzicht verschaffen in het functioneren van de compliancefunctie, het beheersen van compliancerisico’s en het op adequate wijze behandelen van compliancevraagstukken. Ook zorginstellingen zijn inmiddels doorgedrongen van de noodzaak van compliance: het verplicht naleven van wet- en regelgeving. Maar hoe die functie optimaal in de zorgorganisatie in te richten? Brancheorganisatie in de zorg, zoals ActiZ, helpen leden met een compliance-handboek. Echter, het gebruik hiervan garandeert niet dat de naleving van relevante regelgeving is gewaarborgd

Reageer op dit artikel