artikel

Goede zorg binnen juiste financiële kaders

Zorgmanagement

Lange tijd is de naam Philadelphia verbonden geweest met een mislukte fusie, grote financiële problemen door fout vastgoedbeleid, verontrust personeel en ongeruste ouders. Toen in april 2009 Greet Prins als voorzitter van de raad van bestuur aantrad bij de gehandicaptenorganisatie kreeg ze een duidelijke opdracht mee. Maak de organisatiefinancieel gezond en breng de kern van het werk terug tot waar het om gaat: kwalitatief goede zorg op maat. Zelf voegde zij er participatie van cliënten, medewerkers en vertegenwoordigers aan toe. Sinds twee jaar draait Philadelphia weer zwarte cijfers en wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Prins (Zorgmanager van het jaar 2011): ‘We zijn op de goede weg.’
(Zorgmarkt 2012-nr. 1/2)

Reageer op dit artikel