artikel

Geen eigen WTZi-toelating vereist voor oprichting volwaardige joint venture

Zorgmanagement

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft groen licht gegeven voor de oprichting van Amethist, een joint-venture van GGz Centraal en Tactus Verslavingszorg. Het besluit is interessant omdat de NMa heeft bevestigd dat een joint-venture zelfstandig op de markt actief kan zijn ondanks het feit dat de joint-venture gebruikmaakt van de WTZi-toelating van de moeders. De joint-venture GGz Centraal en Tactus zijn voornemens om een joint venture Amethist op te richten, waarin beide hun activiteiten op het gebied van verslavingszorg in Flevoland zullen inbrengen. GGz Centraal en Tactus zullen een vetorecht krijgen ten aanzien van strategische beslissingen van Amethist, maar Amethist zal beschikken over een eigen onafhankelijk dagelijks bestuur. Amethist zal bovendien zelf onderhandelen over productieafspraken met de zorgverzekeraars.

Reageer op dit artikel