artikel

MVO in het UMC Utrecht

Zorgmanagement

Het UMC Utrecht vindt het vanzelfsprekend om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te werken omdat het als zorginstelling een voorbeeldfunctie heeft op het gebied van een gezonde en duurzame leefomgeving. Gezondheid en duurzaamheid zijn naadloos aansluitende begrippen. Gezondheid gaat over welzijn en duurzaamheid over een leefbare omgeving voor huidige en toekomstige generaties. Op 11 november 2011, de dag van de duurzaamheid, plaatste de raad van bestuur een handtekening onder het Manifest maatschappelijk verantwoord inkopen en ondernemen. Een paar weken later ondertekende het UMC Utrecht samen met andere zorginstellingen, -verzekeraars en toeleveraars het Manifest voor een gezonde toekomst van de zorgsector, MVO geeft zorgsector nieuwe vleugels en nieuwe teugels. Door deze manifesten te ondertekenen benadrukt het UMC Utrecht MVO van groot belang te vinden voor de toekomst. In dit artikel gaan we kort in op de praktijk van een duurzaam UMC Utrecht.
(KIZ 2012-nr. 2)

Reageer op dit artikel