artikel

NMa keurt overname in de thuiszorg goed

Zorgmanagement

In het besluit van 5 april 2012 heeft de NMa besloten dat Huishoudelijke Hulp Pantein B.V. (HH Pantein), onderdeel van de Pantein Groep , Vivent Hulp bij het Huishouden (Vivent HbH), organisatieonderdeel van Stichting Vivent mag overnemen. De transactie Thuiszorg Pantein B.V., een dochtermaatschappij van de Pantein Groep, en de Stichting Vivent zijn overeengekomen dat organisatieonderdeel Vivent HbH door middel van een activa/passiva transactie wordt ondergebracht in HH Pantein. HH Pantein is een honderd procent dochtermaatschappij van Thuiszorg Pantein B.V. De inbreng van de activiteiten bestaat uit de overdracht van alle personeelsleden van Vivent HbH aan HH Pantein, die, zo lijkt uit het besluit van de NMa te volgen, wordt omgedoopt tot HH Pantein/Vivent B.V. Stichting Vivent krijgt in ruil voor de inbreng aandelen in HH Pantein/Vivent B.V. Omdat Stichting Vivent slechts minderheidsaandeelhouder wordt, zal de Stichting Vivent geen zeggenschap verkrijgen ten aanzien van het strategisch commercieel beleid van HH Pantein/Vivent B.V.

Reageer op dit artikel