Whitepapers

Whitepaper: Hoe energiek zijn medewerkers in Zorg en Welzijn?

Zorgmanagement

Economisch gezien, gaat het ons momenteel voor de wind. Maar als je kijkt hoe werknemers in hun vel zitten, zien we een heel ander beeld. Dan blijkt dat slechts iets meer dan een op de tien medewerkers enthousiast en energiek aan de slag zijn. Hoe zit dat in de sector zorg en welzijn?

Whitepaper: Hoe energiek zijn medewerkers in Zorg en Welzijn?

Om maar met de deur in huis te vallen: niet al te best. De sector zorg bevindt zich in een neerwaartse glijvlucht. Het percentage werknemers dat aangeeft om met positieve energie aan de slag te gaan, is drastisch gedaald van 32% naar 13%. Het percentage dat zegt gestrest en verkrampt bezig te zijn is gestegen van 29% naar 36%. En maar liefst 42% doet niet meer dan strikt noodzakelijk is.

Zorg en welzijn is vanouds een van de meest energieke sectoren van werkend Nederland. Maar dit jaar niet. De teruggang van de ‘zinzone’ (veel positieve energie) is ronduit dramatisch: niet alleen voor de betrokkenen zelf, maar ook voor de organisaties en instellingen. Energie is namelijk een goede voorspeller van prestaties.

De sectorstudie Zorg & Welzijn is een verdieping op het grote jaarlijkse onderzoek naar de energie van werkend Nederland. In deze whitepaper wordt een algemeen beeld gepresenteerd van het energiepeil van medewerkers in zorg en welzijn. Ook is onderzocht wat de mogelijke energiebronnen en -lekken zijn, waarbij gekeken is naar drie dimensies van energie: de mentale, sociale en emotionele dimensie.

De whitepaper bevat adviezen over leiderschap, commentaren van deskundigen uit praktijk en wetenschap en tips om direct aan de slag te gaan.

Sectorstudie_ZorgWelzijn

 

Download de whitepaper Sectorstudie Zorg en Welzijn:

 

Reageer op dit artikel